Verkoopstyling

“Ruim 70 procent van de woningen die langer dan anderhalf jaar te koop staan, worden binnen 3 maanden verkocht na een verkoopstyling. (Bron: onderzoek “House of KIKI”)”


LINT kan u helpen met het sneller verkopen van uw woning. Door middel van een paar kleine aanpassingen ziet uw woning er al aantrekkelijker uit. Staat uw woning leeg? LINT kan u helpen met het meubuleren van uw woning, want een gemeubileerde woning verkoopt sneller als een leegstaande woning. 

 
Wat is verkoopstyling precies?


Verkoopstyling (ook wel vastgoedstyling) wordt toegepast op huizen die in de verkoop gaan of al te koop staan. De restyling zorgt voor een sfeervolle en neutrale inrichting die de pluspunten van de woning benadrukken. Misschien heeft u het wel eens voorbij zien komen bij TV programma’s als “Uitstel van executie” en “TV makelaar”. Vaak is House of KIKI hierbij betrokken. Hier heeft LINT interieur dan ook de opleiding gevolgd, daarnaast is zij aangesloten bij het CNVV75% van potentiële kopers kunnen niet door de huidige opstelling of inrichting heen kijken. Als verkoper is het moeilijk om objectief naar de eigen woning te kijken. Daarom kan een verkoopstylist u helpen om verbeter punten aan te wijzen in de woning. Meubels anders plaatsen kan al veel schelen, het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar ook kan een verkoopstylist kijken of er nog wat klusjes gedaan moeten worden waardoor de woning aantrekkelijker wordt. Bijvoorbeeld wat reparaties of schilderwerk. Het zijn kleine dingen die een woning afmaken waardoor een potentiële koper sneller geinteresseerd is.Het is moeilijk om geld uit te geven aan een huis wat straks niet meer van u is. Maar Verkoopstyling verdient zicht terug. En daarnaast is verkoopstyling eigenlijk helemaal niet zo duur. Neem de volgende rekensom. 

Huis te koop mei 2013. Verkoopwaarde   € 255.000

Zonder verkoopstyling
Januari 2014 eerste prijsverlaging € 251.000
Juni 2014 tweede prijsverlaging € 246.000
September 2014 verkocht voor € 244.000
Verlies € 11.000

 

Met verkoopstyling
Mei 2013 verkoopstyling € 400
Eventuele accessoires € 80
September 2013 verkocht voor € 255.000
Verlies € 480

 

Dan is de keuze snel gemaakt toch?


Ook leegstaande huizen zijn geschikt voor verkoopstyling. Sterker nog die zijn JUIST geschikt. Een ingerichte woning verkoopt beter dan een leegstaande woning. Potentiële kopers vinden het vaak moeilijk om in te schatten of die 3-zitsbank inderdaad in de woonkamer past.